Expositie november 2023 Karien Beijers

Karien Beijers, Raamwerk, 2023

Voor de Kunstlijn 2023 presenteert Karien Beijers haar kunstinstallatie in de Stadskunstkamer. Raamwerk is een ruimte in de ruimte. Houd de tentoonstellingsruimte de constructie op zijn plaats of wordt de ruimte bezet? De constructie, gemaakt van alledaagse materialen, is buigzaam en roept een gevoel op van kwetsbaarheid, van iets bedenkelijks en voorlopigs. Maar het roept ook gedachten op aan een iglo of misschien een hoepelrok.

De installatie is een samenvoeging van elementen. Het is deels geconstrueerd en  deels voortgekomen uit een intuïtieve reactie op de omstandigheden in deze setting. Naast de fysieke eigenschappen van de omringende kamer is de denkruimte die verblijf in een ruimte oproept een wezenlijk aspect van het werkproces.

Dat we een steeds groter deel van onze tijd in virtuele ruimtes doorbrengen, roept de vraag op wat de betekenis van bewonen en verblijven is. Karien Beijers verkent haar fysieke en mentale verbinding met ruimtes en gebouwen. Zij wil in samenwerking met de ruimte ruimtelijke interacties onderzoeken. In hoeverre vormen onze gewoonten onze omgeving?  Of zijn het de bestaande omstandigheden die in feite onze acties vormgeven.