Expositie oktober 2020 Ytje Veenstra

Ytje Veenstra, Poseidon’s Children, 2020

In de Stadkunstkamer is er (in het kader van de Kunstlijn Haarlem) een nieuwe tentoonstelling te zien. De Haarlemse kunstenaar Ytje Veenstra’s werk heeft als basis de boekentrilogie ‘Poseidon’s Children’, van science fiction schrijver Alastair Reynolds. De mensheid maakt een reis door de ruimte en test de reikwijdte van dit universum – en ver daarbuiten. Onderwerpen die worden aangesneden zijn post- en transhumanisme, vergevorderde technologie en wetenschap, in combinatie met hoofdpersonen die niet in te delen zijn in goed of kwaad, maar soms ongemakkelijke verbanden aangaan om een groter goed veilig te stellen. Een toekomst die, wanneer we er samen de schouders onder zetten, helemaal niet zo ver weg hoeft te zijn. De zowel digitaal, als in Virtual Reality vervaardigde tekeningen die Veenstra maakt in het kader van dit project, maken deze toekomst tastbaar. De expositie is tot en met half januari 2021 te zien in de Stadskunstkamer.