Expositie oktober 2019 Dik Box

Dik Box, Secret Landing, 2019

Speciaal voor de Stadskunstkamer heeft Dik Box ruimtelijk werk gecreëerd, een mysterieus object dat ogenschijnlijk uit kleine onafhankelijke onderdeeltjes bestaat. ‘Geland’ op de door de kunstenaar achteloos weggegooide waterflesjes. Het ondefinieerbare object kan gezien worden als een verloren onderdeel van een veel groter ruimtelijk iets, dat ‘toevallig’ in de Stadskunstkamer terecht is gekomen. Door de wijze van belichting wordt het toeval en de nonchalance waarmee we met onze openbare ruimte omgaan visueel benadrukt. De installatie kan gezien worden als metafoor van onachtzaamheid en gewoonten waar we in ons dagelijks leven niet altijd bewust van zijn.

Voor meer informatie over de praktijk van de kunstenaar zie ook:

www.dikbox.nl

www.facebook.com/dikjbox