stadskunstkamer

De stadskunstkamer is een etalage in het stadskantoor van de gemeente Haarlem, de Raakspoort genaamd (adres: Zijlvest 39 aan de achterkant van het gebouw).

De kamer biedt ruimte aan kunstenaars om hun werk te presenteren. Elk kwartaal is een nieuwe exposant te zien.

Expositie november-januari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Kunstlijn, de jaarlijkse manifestatie van hedendaagse kunst, presenteert kunstenaar Karien Beijers in de stadskunstkamer. Haar presentatie is te zien tijdens het Kunstlijnweekend van 3 tot en met 5 november, en daarna tot begin januari. Het thema van de 32ste editie van de Kunstlijn is dit keer ‘Zichtbaarheid’.

Voor de stadskunstkamer maakte ze de installatie ‘Look at the Window’.

Karien Beijers laat zich inspireren door de ruimte waar ze zich bevindt, meestal de plek waar ze werkt. Dit keer is het een etalage, een ruimte waar je als voorbijganger alleen van buiten naar binnen kijkt en nooit verblijft. De lichtval, de verhoudingen, de afmetingen van de ramen, alles speelt mee of een ruimte haar aanspreekt. Door bewust aanwezig te zijn en gewone handelingen te verrichten als schoonmaken, ontdekt ze de ruimte. “Het fascineert me om te laten zien hoe we fysiek aanwezig zijn. Ik dek ramen af om de buitenwereld af te sluiten en toch komt het licht gefilterd binnen. Het is een spel van aan- en afwezigheid”. De moeite die men doet in een gewone beweging vindt ze mooi. Zoals vegen, ramen sluiten of gordijnen openen. “We staan niet genoeg stil bij normale handelingen terwijl die zo belangrijk zijn. In deze tijd zijn we vooral virtueel en nog maar weinig bewust fysiek aanwezig. De wrijving en stroefheid van het echte leven wordt niet meer gevoeld. Ik geef mensen een andere manier van kijken naar je omgeving mee. In mijn video’s wordt de ruimte meer dan een ondergrond waar het dagelijks leven en werk zich afspelen.“

Voor meer informatie: http://www.kunstlijnhaarlem.nl/3-vragen-aan-karien-beijers/

Plaats een reactie