Kunst in Uitvoering

 

Sinds enkele dagen is het mogelijk dat je het busje van Kunstwacht door de buurten van Haarlem ziet rijden. Kunstwacht is sinds 1987 actief  op het gebied van cultuurbehoud door onderzoek, conservering, restauratie en advisering. In opdracht van de gemeente is Kunstwacht op dit moment in Haarlem bezig om de kunst in de openbare ruimte schoon te maken en waar nodig onderhoud en restauratie te plegen.

 

Via Haarlemsbeeld proberen we alle inwoners van Haarlem en nieuwsgierigen op de hoogte houden van deze werkzaamheden. Foto’s en verhalen zijn ook zeer welkom.

Woensdag 18 juli was onder andere de Damaststraat aan de buurt. Daar bevinden zich zo’n 40 dierenbeelden, als resultaat van een project van de stichting stedenband Haarlem-Mutare.

Kunstwacht heeft alle beelden schoongemaakt met een speciale lage drukspuit. Sommige beelden, zoals de kikker, zullen met droog weer opnieuw gepolijst moeten worden. De bus is voorzien van allerlei gereedschap, materialen, een watertank en een aggregaat zodat altijd de juiste techniek kan worden toegepast, als de weersomstandigheden het toelaten.

 

Tijdens zo’n schoonmaaksessie komen ook nieuwsgierige bewoners naar buiten en vertellen de mooiste verhalen. Zo is deze vogel een tijd geleden gestolen en hebben bewoners hem weer op marktplaats teruggevonden. Nu zit hij zo stevig vast met lijm dat hij met geen mogelijkheid van zijn plek kan worden gestolen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En heel even leek de Damaststraat wel op Artis..

Plaats een reactie