Hildebrandmonument

Op 1 juni 2012 bestond het Hildebrandmonument 50 jaar. Het monument werd in 1962 onthuld in de Haarlemmerhout na een lang gemeentelijk proces; het eerste schetsontwerp bestond uit 1914. De beeldengroep, ontworpen en vervaardigd door de beeldhouwer Jan Bronner, vertelt het verhaal van de Camera Obscura van de Haarlemse schrijver Nicolaas Beets, dat hij onder het pseudoniem Hildebrand heeft geschreven.

Inmiddels is de Hout  in de afgelopen 50 jaar erg veranderd en zal er later dit jaar een nota verschijnen over het beheer en onderhoud van het Haarlemse stadsbos. In deze nota zal ook duidelijk worden wat er met de beelden van Jan Bronner gaat gebeuren.

Het Haarlems Dagblad heeft op 27 juni het artikel ‘Hildebrandbeelden gaan terug naar de Hout’ gepubliceerd waarin meer informatie te vinden is over de gang van zaken omtrent de beeldengroep.

Haarlemsbeeld spant zich in om alle geïnteresseerden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom het Hildebrandmonument en hierover berichten op de website en op de sociale mediakanalen. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@haarlemsbeeld.nl

Foto: HDCMedia

1 Reactie op "Hildebrandmonument"

  1. J.G.Bontje schreef:

    Vraag: is de nota over De Hout al gepubliceerd met daarin de plannen betreffende het Hildebrandmonument?

Plaats een reactie