Welkom op Haarlemsbeeld

Welkom op Haarlemsbeeld. Deze nieuwe website biedt je alle informatie over de kunst in de openbare ruimte in Haarlem!

Sinds september 2011 heeft de gemeente Haarlem een nieuw beleid voor de kunst in de openbare ruimte in Haarlem. Belangrijk onderdeel hiervan vormt het toegankelijk maken van de kunst in de openbare ruimte in Haarlem voor alle Haarlemmers en andere geïnteresseerden. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met 37PK, platform voor kunsten Haarlem, deze website ontwikkeld.

Haarlembeeld.nl is h├ęt platform voor de kunst op straat in Haarlem.
Ben je op zoek naar de naam van de kunstenaar van dat ene kunstwerk waar je elke dag langsfietst als je naar je werk gaat? Wil je weten waar dat mooie beeldje opeens gebleven is, of ben je getuige van vandalisme aan een kunstwerk? Heb je suggesties of een mooi verhaal, of nog een unieke foto van een kunstwerk? Neem dan contact met ons op.

 

6 Reacties op "Welkom op Haarlemsbeeld"

 1. John Weijers schreef:

  Mooi overzicht. Ik mis de drie draadkubussen op het Casper ten Boompad (Corrie ten Boomstraat)in de Zuiderpolder. Of is dit gebruikskunst en valt dat niet binnen de kaders?

 2. Ziegel schreef:

  Geinig.

  Dit geeft de kans zich een ander beeld te vormen.

  1 muggeziftopmerking:
  Het mannetje uitgebeeld in Spaarndam heet niet “Hans Brinkers” maar “Hans(je) Brinker”.

  • Femke schreef:

   Bedankt voor je reactie! Daar was inderdaad een klein foutje ingeslopen. Het is aangepast in de database (en wordt vanaf maandag zichtbaar op deze publiekssite)

 3. Aukje schreef:

  Ik meen me te herinneren van een stadswandeling onder leiding van een gids van de VVV dat er niet 2 maar 3 beelden van Coster zijn. Ik weet alleen niet meer waar die derde zou moeten staan…

  • Femke Gerritsma schreef:

   Beste Aukje, hartelijk dank voor je reactie. je hebt inderdaad gelijk. Er is nog een Coster monument van Jan David Zocher in de Haarlemmerhout, maar dat valt niet binnen de gestelde kaders voor kunst in de openbare ruimte, maar onder monumenten.

Plaats een reactie