Kleur het nieuwe schooljaar met kunsteducatie

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur.
Kleur het nieuwe jaar met een educatieprogramma over kunst in de openbare ruimte van Haarlem.
Haarlems beeld biedt het lespakket “Kunst in het wild” aan voor middelbare scholieren.
Het lespakket kunt u gratis opvragen via educatie@haarlemsbeeld.nl.

doelgroep middelbaar onderwijs: havo, vwo (onderbouw/bovenbouw)
duur: doen 1: minimaal 30 min + doen 2: minimaal 1 uur

Kunst in de openbare ruimte, wat is dat? Veel jongeren brengen heel wat uren op straat door zonder zich bewust te zijn dat er ook kunst te zien is. En wat voor kunst!
Kunst in de openbare ruimte kan verschillende functies vervullen en vertelt over geschiedenis, de stad en bijzondere Haarlemmers. Met de Inleiding: Kunst in het wild ontdekken leerlingen deze verschillen. Door kunstwerken ter plekke, of via het internet te analyseren aan de hand van de Checklist: Kunst in het Wild zien ze nog meer!

Doen 1: Leerlingen gaan zelfstandig aan de slag met de checklist, bespreken elkaars ideeën in groepjes en presenteren dit vervolgens aan de klas.

Doen 2: De leerlingen ontwerpen zelf een K.I.D.O.R.; een eigen kunstwerk voor de openbare ruimte. Ze denken na over de locatie en omgeving van het werk. Voor dit onderdeel gaan leerlingen de straat op om te fotograferen en worden zich bewust van hun eigen ontwerp in de ‘werkelijkheid’.

Doen 2 kan ook als workshop plaatsvinden in 37PK onder begeleiding van een 37PK docent. Voor meer informatie – Vera West: educatie@haarlemsbeeld.nl

2 Reacties op "Kleur het nieuwe schooljaar met kunsteducatie"

 1. m.doortmont schreef:

  Ik wil graag informatie over kunst in het wild en de stadswandeling

 2. Maurits van Putten schreef:

  Beste M. Doortmont,

  Hartelijk dank voor uw reactie en interesse in ons lespakket Kunst in het Wild en de stadswandeling. Ik kan u meer informatie geven per e-mail.
  Mocht u nog steeds interesse hebben dan u kunt mailen naar het e-mailadres: info@haarlemsbeeld.nl. Ik zal u dan info doen toekomen.

  Met vriendelijke groeten,
  Haarlems Beeld

Plaats een reactie