Info kunstwerken

Met het nieuwe beleid is een speciale adviescommissie KiOR (Kunst in de Openbare Ruimte) in het leven geroepen die de afgelopen maanden hard heeft gewerkt aan de inventarisatie van alle kunstwerken in de openbare ruimte in Haarlem. De commissie stond voor de vraag wat er met de kunstwerken gedaan moet worden. Schoonmaken, onderhoud, restauratie, of eventuele verplaatsing?

De commissie heeft alle adviezen opgesteld en deze zijn vervolgens aan het College van B&W voorgesteld. De informatie van de kunstwerken die op Haarlemsbeeld te zien zijn kunnen op elk moment gewijzigd kan worden. Ook worden beelden mogelijk verplaatst of tijdelijk verwijderd wegens restauratie. Haarlemsbeeld houdt je op de hoogte via de nieuwsberichten.

OPROEP

Alle adviezen zijn na uitvoerig (kunst)historisch onderzoek opgesteld. Daarbij was niet altijd alle informatie te vinden in de archieven. Haarlemsbeeld doet graag een oproep aan bewoners van Haarlem die meer achtergrondinformatie kunnen bieden over beelden, dit te mailen via info@haarlemsbeeld.nl of een reactie te plaatsen.

 

 

 

 

1 Reactie op "Info kunstwerken"

  1. Bert Roebert schreef:

    Is er bij de Gemeente, hetzij bij een dienst, hetzij in het Gemeentearchief niet van alles te vinden. Ik zoek informatie over het beeld van Marinus Boezem voor Lennaert Nijgh. Men zegt dat het marmer is, waar vandaan komt dat gesteente; welke firma heeft het vervaardigd? Op 16 nov. geef ik een rondleiding rond de BAvo over natuurstenen in gebouwen en monumenten. Vandaar mijn vraag. Alvast dank voor uw reactie.

Plaats een reactie