Haarlemsbeeld tijdens De Stad Als Podium

Wandelroutes + Audiotour + Videoprojectie

Op zaterdag 8 en zondag 9 september vraagt 37PK in samenwerking met de gemeente Haarlem aandacht voor haarlemsbeeld.nl, hèt nieuwe online platform voor kunst in de openbare ruimte van Haarlem.

Tussen 13.00 en 20.00 uur is haarlemsbeeld.nl aanwezig op de Oude Groenmarkt (zaterdag) en de Grote Markt (zondag) met het ‘beeldmobiel’, ontworpen door David van der Veldt, met informatie over de openbare kunst in Haarlem.

Er worden nieuwe Haarlemse Beeldenroutes uitgedeeld en het is mogelijk om een zeer bijzondere audiotour te volgen langs enkele belangwekkende beelden in het centrum. Kunstenaar en theatermaker Steven de Jong en consorten maken er een wandeling van om nooit te vergeten!

Daarnaast vindt in de donkere uren van dit weekend een speciale editie van MUTE02 plaats. 37PK heeft samen met Haarlemsbeeld de Haarlemse kunstenaar en curator Marissa Evers gevraagd een aangepaste editie van MUTE02 te maken. MUTE02 is een kunst-in-de-openbare-ruimte-project waarin Evers kunstenaars vraagt een videowerk te maken of tonen dat specifiek is toegesneden op een locatie. Dit keer zijn dat animaties van de Russische kunstenaar en striptekenaar Edik Katykhin, wiens werk eerder tijdens de Stripdagen al eens in Haarlem te zien is geweest.

De etalage van de voormalige McDonald’s doet deze keer dienst als projectiescherm. Het hele weekend na zonsondergang te zien!

Tip: binnen is tevens de tentoonstelling McVideO te zien, een project van Nieuwe Vide!
37PK op locatie | Grote Markt, hoek Barteljorisstraat | Haarlem

 

Plaats een reactie