Bijeenkomst over beeld Coster Prinsentuin en Dr. Jacobus van Zanten

De Gemeente Haarlem, de Archief en Bibliotheek Commissie van de Doopsgezinde gemeente Haarlem, en executeuren en administrateuren van het Fonds van Wijlen dr. Jacobus van Zanten organiseren op 15 november vanaf 15.30 uur een bijeenkomst over het beeld Laurens Jansz. Coster in de Prinsentuin, vervaardigd door Gerrit van Heerstal. Dr. Jacob van Zanten schreef een lofdicht over het beeld in Latijn, te vinden op de sokkel. In de tuin komt een informatiebord met uitleg over het beeld en de Latijnse teksten op de sokkel. De volledige Latijnse teksten kunt u nalezen op deze link

Dit is een mooie gelegenheid om dieper in te gaan op de geschiedenis van het beeld, de persoon en de erfenis van dr. Jacobus van Zanten.

Let op: Aanmelding is verplicht wegens beperkt aantal plaatsen, voor 13/11 bij administratie@vdgh.nl (vermeld dan svp: opgave 15/11).

Het volledige programma:

Woensdag 15 november 2017

van 15.30 – ca. 17.30 uur

inloop vanaf 15.00 uur

Ontvangst in het Stedelijk gymnasium, Prinsenhof 3, Haarlem

Welkom en opening namens de organisatoren door F.J. Hoogewoud, voorzitter Archief en Bibliotheek Commissie VDGH, en Jur Botter MPA, wethouder Cultuur van de Gemeente Haarlem.

           COSTER EN VAN ZANTEN

  •  Inleiding over het beeld van Laurens Jansz. Coster uit 1727. Door Anneke van den Bergh, conservator Oude Boekerij en bijzondere collecties Noord-hollands Archief.
  •  De veelzijdigheid van de geleerde geneesheer dr. Jacobus van Zanten, die een Latijns gedichtje voor de sokkel van het beeld vervaardigde. Door Otto P. Bleker (Amsterdam/Landsmeer)
  • De blijvende betekenis van het testament van dr. Jacobus van Zanten. Door Hans van Zanten voorzitter van de executeuren en administrateuren van het Fonds van Wijlen Dr. Jacobus van Zanten, gelieerd aan de Doopsgezinde gemeente Haarlem
  • ONTHULLING van het informatiebord door een incarnatie van dr. Jacobus van Zanten – in de tuin Daarna: wandeling naar Frankestraat 24, Haarlem
  • AFSLUITING met een dronk in de stijlkamer van het Fonds Van Zanten in het Doopsgezinde kerkcomplex.

 

Plaats een reactie